Idag så gjorde jag mat med mami, och det blev en Indisk Kyckling Gryta.
För 4 styckna.
500 g kycklingfilé
1 ½ tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk malen ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1–2 tsk chilipeppar
1 dl matgrädde
2 dl mat yoghurt
200 g konservmango
1 ½ tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk malen ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1–2 tsk chilipeppar
1 dl matgrädde
2 dl mat yoghurt
200 g konservmango
Gör så här
Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, tomatpuré och kryddor i smör i en gryta. Salta kycklingen och låt den fräsa med några min. Tillsätt grädde och yoghurt och låt sjuda ca 5 min. Rör ner mango och sjud ytterligare 2 min.Häll gärna i saften från mangon för mera smak. Krydda sedan efter behag och servera med ris .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar