måndag 19 mars 2012

Mango Chicken Balti.

Idag så gjorde jag mat med mami, och det blev en Indisk Kyckling Gryta.

För 4 styckna.
500 g kycklingfilé
1 ½ tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk malen ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1–2 tsk chilipeppar
1 dl matgrädde
2 dl  mat yoghurt
200 g konservmango

Gör så här

Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, tomatpuré och kryddor i smör i en gryta. Salta kycklingen och låt den fräsa med några min. Tillsätt grädde och yoghurt och låt sjuda ca 5 min. Rör ner mango och sjud ytterligare 2 min.Häll gärna i saften från mangon för mera smak. Krydda sedan efter behag och servera med ris . 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar